TechWatch: Bridging the Gap between Technology and Human Rights

Den tsjekkiske organisasjonen Prague Centre for Media Skills (PCMS) kommer til Norge med prosjektet «TechWatch: Enhancing the Response to Human Rights Challenges in the Digital World», en satsing i samarbeid med Elektronisk Forpost Norge (EFN) og akademiker og teknologiekspert Øyvind Hanssen.

TechWatch-Team

Prosjektet har som mål å bygge kompetansen til fagfolk innen media, næringsliv og informatikk i hele Norge og Tsjekkia.
Med utgangspunkt i suksessen til det nettopp fullførte tsjekkisk-norske samarbeidsprosjektet («Promoting Human Rights in the Digital Era») finansiert av EØS-midlene og utviklet hovedsakelig i Tsjekkia, vil «TechWatch» fungere som en katalysator for diskusjon av det digitale domenets innvirkning på menneskerettighetene. Initiativet vil rulle ut en serie seminarer og ekspertpaneler med representanter fra akademiske, media og frivillige organisasjoner i Norge, og fremme bilateralt samarbeid.


Adriana Dergam, PCMS-prosjektkoordinator, understreker prosjektets kjerneetos: "I vår digitale æra krever delte risikoer delte løsninger. 'TechWatch' er en bro for kunnskapsutveksling og dialog over landegrensene."

EFNs daglig leder, Tom Fredrik Blenning, understreker betydningen av denne internasjonale synergien: "Dette prosjektet reflekterer ånden av globalt samarbeid, som styrer teknologien mot å respektere og løfte menneskerettighetene."


Førsteamanuensis Øyvind Hanssen ved UiT - Norges arktiske universitet understreker prosjektets utdanningspotensial: "TechWatch" bidrar ved å tilby verdifulle verktøy og perspektiver som hjelper til med å flette menneskerettighetshensyn inn i våre akademiske læreplaner.


Frank Williams, PCMS-styreleder og tidligere BBC- og RFE/RL-redaktør, fokuserer på medieperspektivet: "'TechWatch' fremhever teknologiens dype innvirkning på media, fra nyhetsromspraksis til utdanning av journalistikkstudenter."

PCMS og partnerne vil jobbe for å styrke sivilsamfunnets talsmann og vaktbikkjerollen, og møte utfordringene i en stadig mer digitalisert verden.

Fra den 12-14. februar vil vi holde seminarer og foredrag på Campus Helgeland og Rebel i Oslo.

Informasjon til redaktører
TechWatch-prosjektet støttes av Open Society Fund Praha, Committee of Good Will – Olga Havel Foundation og Czech Scouting Institute som en del av Active Citizens Fund-programmet, rettet mot å støtte sivilsamfunnet og styrke kapasiteten til ideelle organisasjoner. Active Citizens Fund er en del av EØS-midlene

For mer informasjon, besøk efn.no, www.praguemediaskills.org og www.activecitizensfund.cz

Kontaktperson
Tom Fredrik Blenning
dagligleder@efn.no
+47 99 62 45 44