#domstolkontroll av DNS-beslagsanke avvist av lagmannsretten - vi ber om tilleggsbeslutning

Endel har spurt i sommer hva som skjer videre med NUUG og EFNs forsøk på å få domstolene til å se på Økorims beslaglegging av DNS-domenet popcorn-time.no. Anken til lagmannsretten er levert og det gikk endel brev frem og tilbake frem til rettsferien startet. Den varer frem til 16. august, så vi ble gledelig overrasket da en avgjørelse kom oss i hende i går. Dessverre var heller ikke lagmannsretten villig til å vurdere hvorvidt beslaget var rettmessig, og avviste at NUUG og EFN har rett til å be om at domstolene ser på beslaget.

Selv om det koster å få rett i Norge, så gir vi ikke opp. Men vi har så langt nesten brukt opp det vi har fått i donasjoner på advokat, og tar svært gjerne imot mer hjelp.

Etter å ha sett dommen ser vi at lagmannsretten ikke har vurdert hensynet til EMKs artikkel 13, vi ber derfor om en tilleggsbeslutning på dette spørsmålet og vi vil så evt. vurdere om vi ønsker å anke til høyesterett.

Siden vi startet har vi klart å fått kontakt med de som hadde DNS-domenet, så en annen mulighet er at vi snur på rollene og starter på nytt i tingretten med IMCASREG8 som part. Eller la saken ligge, men vi er ikke helt klare for å la dette beslaget, som ikke virker som rett og rimelig på oss, stå uten at vi har gjort alt vi kan for forsvare retten til å skrive om programvare som film- og musikkindustrien ikke liker. Hvis du lurer på hva som lå på siden kan en se hvordan den så ut før beslaget hos Internet-arkivet.

Her er teksten i avslaget fra Borgarting lagmannsrett datert 2016-07-28 (saksnummer 16-0854878AK-BORG/04) avsagt av lagdommerne Kyrre Grimstad, Christian Lund og Hedda Remen.

Lagmannsrettens beslutning

Teksten i dommen og NUUGs meninger om samme sak