Høring – EU-kommisjonens forslag til nytt forbrukerkjøpsdirektiv

Justis- og beredskapsdepartementet sender med dette på høring EU-kommisjonens forslag til nytt direktiv om forbrukerkjøp (COM (2017) 637) på høring. Direktivforslaget gjelder visse aspekter ved kjøpsavtaler mellom forbrukere og næringsdrivende selgere. Høringen har til hensikt å invitere berørte parter til å gi innspill til hva som bør være Norges offisielle synspunkt (posisjon) til direktivforslaget. En kort redegjørelse for hovedinnholdet i direktivforslaget og enkelte foreløpige synspunkter om forholdet til norsk rett inntatt i høringsnotatet. Departementet ber derfor også om høringsinstansenes syn på innholdet i direktivforslaget og konsekvenser ved eventuell gjennomføring i norsk rett.

Status: På høring

Høringsfrist: 18.01.2018

 
  • Høringsbrev

    Vår ref.: 17/6838 EP HEA/bj

    Høring – EU-kommisjonens forslag til nytt forbrukerkjøpsdirektiv  

    Justis- og beredskapsdepartementet sender med dette på høring EU-kommisjonens forslag til nytt direktiv om forbrukerkjøp (COM (2017) 637) på høring. Direktivforslaget gjelder visse aspekter ved kjøpsavtaler mellom forbrukere og næringsdrivende selgere. 

    Det vedlagte høringsnotatet har til hensikt å invitere berørte parter til å gi innspill til hva som bør være Norges offisielle synspunkt (posisjon) til direktivforslaget. Videre er en kort redegjørelse for hovedinnholdet i direktivforslaget og enkelte foreløpige synspunkter om forholdet til norsk rett inntatt i vedlagte høringsnotat.

    Departementet ber derfor også om høringsinstansenes syn på innholdet i direktivforslaget og konsekvenser ved eventuell gjennomføring i norsk rett. 

    Høringsinstansene bes særlig kommentere om en eventuell gjennomføring av direktivforslaget i norsk rett kan få økonomiske eller administrative konsekvenser for sin virksomhet.

    Direktivforslaget følger vedlagt i engelsk språkutgave. Flere språkversjoner er normalt tilgjengelig på www.eur-lex.eu

    Høringsfristen er 18. januar 2018

    Vi ber om at adressatene forelegger høringsbrevet med vedlegg for berørte underliggende etater og organ som ikke er oppført på adressatlisten. 

    Høringsuttalelser bør fortrinnsvis avgis digitalt på www.regjeringen.no under «Send inn høringssvar». Her kan man registrere seg, mellomlagre en uttalelse og laste opp vedlegg.

    Alle kan avgi høringsuttalelse, men merk at uttalelser er offentlige etter offentleglova og blir publisert sammen med øvrige høringsuttalelser. 

    Med hilsen

    Tone Ofstad e.f.
    avdelingsdirektør

    Hans Kaiser
    lovrådgiver

  • Høringsnotat

Se også saken på regjeringen.no.