Arbeidsliv og dataøkonomi på agendaen i EØS-rådet

Nyhet | Dataøkonomi, EØS-samarbeidet og arbeidsliv var viktige tema i det halvårige EØS-rådet i Brussel 14. november, hvor EØS- og EU-minister Marit Berger Røsland deltok for første gang.

EØS-rådet er EØS/EFTA-landene Norge, Island og Liechtensteins øverste politiske dialog med EU. Ministrene møtes to ganger i året i Brussel for å gi politisk fremdrift til EØS-samarbeidet.

[...]

Dataøkonomi

Under sitt formannskap i Rådet har Estland denne høsten satt digitalisering høyt på dagsordenen i EU. For tredje gang på tre år er det digitale tema for EØS-rådet, og denne gangen handlet det om europeisk dataøkonomi.

– Norge støtter Europakommisjonens initiativ for å fremme dataøkonomien i Europa, inkludert tiltak for å sikre fri flyt av data over landegrensene. Norge følger utviklingen tett, og vil bidra med norske erfaringer og synspunkter for å fremme et sikkert og effektivt indre marked for datatjenester, inkludert skytjenester, i Europa. Norge ønsker å være et foregangsland på disse områdene, uttalte Røsland.

Estlands representanter i Rådet understreket også viktigheten av et solid rammeverk for å utvikle den nye digitale økonomien.

[...]

Møte parlamentarikere og organisasjoner fra EØS/EFTA-landene

I etterkant av møtet i EØS-rådet møtte ministeren EFTAs konsultative komité og EFTAs parlamentarikerkomité. Her møter EØS-rådet parlamentarikere og representanter for arbeidslivets parter i EØS/EFTA-landene. Mange av områdene som EØS-rådet hadde diskutert stod også her på agendaen, og de fleste spørsmålene dreide seg om brexit, arbeidsliv og implementering av EU-regelverk i EØS-landene.

Les mer

Konklusjonene fra møtet i EØS-rådet

Brevet til EU-kommisjonens leder Claude Juncker

Samleside for EUs nye sosialpolitikk

Norske reaksjoner på EUs sosiale søyle

Vil ha Europa med på samordnet innsats mot arbeidslivskriminalitet

Se også saken på regjeringen.no.